Hayatı Belgesel Oluyor

Hayatı Belgesel Oluyor

                                 

Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesi liderlerinden, eski milletvekili merhum Ziya Rızkı’nın hayatı belgesel oluyor. Ziya Rızkı Vakfı’nın Limasol Türk Kooperatif Bankası sponsorluğunda hazırlayacağı belgesele Yakın Doğu Üniversitesi de teknik destek verecek, kamera ve montaj olanağı sağlayacak.

Vakıf adına Hüseyin Güven tarafından yapılan açıklamaya göre, belgeselle ilgili sponsorluk protokolü, Ziya Rızkı Vakfı Başkanı Dr. Ceyhun Birinci ile Limasol Türk Kooperatif Bankası Genel Müdürü Ahmet Gündüz arasında imzalandı. Protokol belgesel yapımına bankanın yapacağı maddi destek ile uygulamayla ilgili düzenlemeleri kapsıyor.

Kıbrıs Türk halkına çalışma yaşamında, varoluş mücadelesinde ve spor alanında belediye başkanı ve milletvekili olarak hizmetlerde bulunan Ziya Rızkı ile ilgili belgeselde, onu tanıyanlarla yapılacak röportajlar ve kendi arşivindeki önemli belgelerle tarihe de ışık tutulmuş olacak. Belgeselle ilgili olarak önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenlenerek geniş bilgi verilecek.